Rebecca Peterson utslagen ur Wimbledon Foto: Bildbyrån

Magsjuk Peterson utklassad i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson är utslagen ur Wimbledon. Det blev förlust i första omgången mot tunisiska Ons Jabeur med 2-0 i set (6-2, 6-1) – och efter matchen avslöjade hon att hon har varit magsjuk.

– I går kunde jag inte ens gå utanför rummet, säger hon till TT.

Det blev en kort Wimbledon-turnering för Rebecca Peterson. I första omgången ställdes hon mot 21:a seedade Ons Jabeur. Matchen skulle egentligen spelats igår men blev uppskjuten. Och när den väl kom igång blev tunisiskan Jabeur för svår för Peterson.

Jabeur tog hem första set utan några större problem med 6-1. I andra setet blev det ännu svårare för Peterson. Jabeur vann med 6-2 och slog därmed ut svenskan, rankad 60 i världen, från turneringen. Matchen pågick i en dryg timme.

– Men helt ärligt, jag lyckades komma ut på banan. Jag har varit magsjuk i tre dagar och i går kunde jag inte ens gå utanför rummet. Jag lyckades i alla fall störa henne i dag. Jag har inte så mycket vettigt att säga om matchen om jag ska vara helt ärlig.

Jabeur ställs härnäst mot den amerikanska legendaren Venus Williams.

Peterson stora mål härnäst är sommar-OS i Tokyo där damernas och herrarnas singel- och dubbelturneringar inleds den 24 juli. Ett mästerskap som hon väljer att delta i trots flera andra tackat nej till att delta.

MER TENNIS: Oseedad tjeckiska vann Franska öppna (12 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.