Joachim Pim-Pim Johansson vann i Stockholm Opens förkval. Foto: TT

”Pim-Pim” Johansson vann i Stockholm Opens förkval

Uppdaterad
Publicerad

Joachim ”Pim-Pim” Johansson vann sin första match i förkvalet till Stockholm Open. 37-åringen vann mot 16-årige löftet Michael Minasyan från Danderyd med 6-4,6-4 i Salkhallen i Alvik.

– Det var jättekul att vara tillbaka och spela, säger Pim-Pim till SVT Sport.

Den tidigare världsnian Pim-Pim Johansson vann i två raka set och bjöd på flera serveess till publikens förtjusning. Normalt sett är han tränare i Salkhallen men har nu tillfälligt under förberedelserna till Stockholm Open lagt tränarsysslan på hyllan.

– Det är min hemmabana så jag står är fem-sex timmar om dagen så jag känner mig hemma här, säger Pim-Pim till SVT Sport.

Beslutet om en tillfällig comeback tog 37-åringen för drygt två veckor sedan.

– Det var en okej match utifrån de förutsättningar som rådde. Jag tycker att jag utför planen väldigt bra. Jag är nöjd med hur det blev, säger Johansson om matchen som spelades utan domare.

Första tävlingsmatchen sedan 2013

16-åriga Michael Minasyan som spelar för Danderyds TK  är en av de bästa spelarna i sin åldersklass i Sverige. Trots förlust så värdesätter han matchen mot Johansson högt.

– Det var en bra match, jag gjorde bra ifrån mig men han var bättre idag, han visade fin form. Jag var inte van vid det där tempot, det var första gången jag fick de där hårda slagen, säger Minasyan till SVT Sport.

Det var Johansson första match i större sammanhang sedan uttåget ur Stockholm Open 2013. Huvudkvalet inleds på söndag och huvudturneringen startar på måndag i Kungliga tennishallen.

Johansson försätter förkvalet i morgon med match mot Alexander Watanabe Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.