Karolina Pliskova fick böter efter attacken i onsdags. Foto: Bildbyrån.

Pliskova godtar böter för attack

Uppdaterad
Publicerad

Den förra världsettan Karolina Pliskova godtar de böter hon fått efter attacken mot domarstolen i Roms WTA-turnering i onsdags.

Världsfemman Karolina Pliskova tappade kontrollen efter ett vad hon tyckte var ett felaktigt domslut i förlustmatchen i andra omgången mot grekiskan Maria Sakkari och slog ett hål i domarstolens skyddsvägg efter flera attacker med sitt racket. Grekiskan blev rädd och hoppade till när tjeckiskan gick loss.

Tweet

I dag meddelar hennes agent Michal Hrdlicka att hon bötfällts med ett fyrsiffrigt belopp av WTA. Hon ska även på eget bevåg skänka samma summa till ett eget välgörenhetsprojekt.

Bollen tog på linjen – men dömdes ut

”Hon accepterar böterna som är på ett fyrsiffrigt belopp”, skriver Hrdlicka på Twitter. Ett fyrsiffrigt belopp i amerikanska dollar innebär som mest 87 000 kronor.

Matchen mot Sakkari var i ett avgörande skede – 5–5 och 30 lika i det tredje setet – då Pliskovas boll dömdes ut och märket efter bollen inte kunde hittas eftersom det uppenbart tog på linjen och banan saknar hawkeye. Efter en lång argumentation med domaren fortsatte spelet, med fördel för Sakkari som fick breakboll.

Tweet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.