Polischefen i Victoria, Lisa Neville, bemöter nu uppgifterna om att det finns möss på ett karantänhotell i Melbourne. Foto: Bildbyrån.

Polischefens svar: ”De matar mössen”

Uppdaterad
Publicerad

Polischefen i Victoria, Lisa Neville, bemöter nu uppgifterna om att det finns möss på ett karantänhotell i Melbourne.

Hon har fått uppgifter om att mössen kan ha matats på hotellrummet.

– Det kan ha förekommit matning, säger Neville.

Det var under gårdagen som den 28-rankade kazakiskan Julia Putintseva postade klipp och bilder av möss som sprang omkring på hennes hotellrum i Melbourne.

Hon bytte rum men problemen kvarstod. Problemen gjorde att hon inte kunde sova och eftersom fönstret inte gick att öppna hade hon även svårt att andas.

Australian Open

Nu bemöter delstaten Victorias polischef. Lisa Neville, som även är ansvarig för karantänreglerna uppgifterna utan att nämna Putintseva vid namn.

– Som jag har förstått det kan det ha förekommit matning (av mössen), säger Neville enligt Sydney Morning Herald.

Spelarna får själva städa rummen

Neville understryker även att uppgiften att hålla rent och fräscht på hotellrummet ligger på spelarna själva under den strikta karantänen.

– Varje spelare måste städa sitt eget rum och byta lakan i sängen om det är nödvändigt, säger Neville och säger att man ska sätta in sanering mot skadedjuren.

– Vi kommer att göra en skadedjursbekämpning om det är nödvändigt och förhoppningsvis kommer alla problem att vara lösta den här veckan, säger Neville.

Australian Open inleds 8 februari – tre veckor försenat på grund av pandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet