Emma Raducanu Foto: TT

Raducanu berättar om dramat: ”Allting kom ikapp mig”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Raducanu, 18, tvingades bryta åttondelsfinalen i Wimbledon.

Med andningssvårigheter leddes hon av planen.

– Allting kom ikapp mig, skriver hon på Twitter.

Brittiska stjärnskottet Emma Raducanus resa i Wimbledon fick ett plötsligt slut. Efter att ha gjort succé tvingades 18-åringen plötsligt bryta åttondelsfinalen mot Ajla Tomljanovic.

Nu berättar hon själv om händelsen.

– Jag spelade mitt livs bästa tennis framför fantastisk publik den här veckan och jag tror att allting kom ikapp mig, skriver Raducanu på Twitter.

”Kände mig snurrig”

Med andningssvårigheter lämnade hon planen, och återvände aldrig till matchen.

– I slutet av första set, efter några intensiva bollar, så började jag andas tungt och kände mig snurrig, skriver hon berättar att hon mår bättre dagen efter.

– Läkarna rådslog mig att inte fortsätta. Trots att jag kände att det var det svåraste beslutet i världen att inte fortsätta min resa i Wimbledon så var jag inte tillräckligt frisk för att fortsätta, skriver hon.

Vann matchen gjorde Tomljanovic som nu ställs mot världsettan Ashleigh Barty i kvartsfinalen.

– Jag vill också gratulera Ajla till en fantastisk prestation och jag är ledsen att det slutade som det gjorde, skriver Raducanu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.