Foto: Bildbyrån

Rafael Nadal närmare titeln han aldrig tagit

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal är klar för semifinal i ATP-slutspelet i London.

Sent på torsdagen besegrade spanjoren den regerande mästaren Stefanos Tsitsipas, 6–4, 4–6, 6–2.

Nadal, som har vunnit 20 grand slam-turneringar och tagit hem ytterligare 66 ATP-titlar, har hittills aldrig fått till det i ATP-slutspelet. Världstvåan har bara gått till final två gånger och aldrig vunnit tävlingen.

Efter 6–4, 4–6, 6–2 mot grekiske Tsitsipas lever chansen till en ny titel fortfarande.

– Det är alltid att svårt att möta de bästa spelarna i världen varje dag så här i slutet av säsongen och för det mesta är man ganska trött när man kommer hit. Men i år är det annorlunda, säger Nadal, som bara spelat en turnering sedan segern i Franska mästerskapen för en dryg månad sedan och totalt sex tävlingar i år.

I semifinalen i London väntar nu ryske världsfyran Daniil Medvedev.

Nadal slutade tvåa i sin grupp, som vanns av världstrean Dominic Thiem. Österrikaren får vänta till fredagen innan hans motståndare blir klar – under eftermiddagen möts Novak Djokovic och Alexander Zverev i en direkt avgörande match om vem som blir tvåa i den gruppen.

KLIPP: Ny underarmsserve – försöker överraska världsstjärnan (17 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.