Rebecca Peterson tog sin andra WTA-titel i singel

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson tog sin andra WTA-seger i karriären. I dag besegrade hon Heather Watson i final i två raka set, 6-4, 6-4.

– Tack till mitt team, speciellt min pappa. Du betyder allt för mig, säger hon efter segern.

Rebecca Petersons fina form i Kina fortsätter. Efter att tagit sin första WTA-titel i singel för en knapp månad sedan, följde hon i dag upp med sin andra. Peterson besegrade brittiskan Heather Watson i två raka set, 6-4, 6-4.

– Tack till mitt team, speciellt min pappa. Du betyder allt för mig. till Jag uppskattar allt ni gör för mig varje dag. Jag har haft några fantastiska veckor i Kina, så jag kommer definitivt att komma tillbaka, säger hon efter titeln.

Först var det meningen att finalen skulle spelats 07.45 svensk tid, vilket senare sköts upp till 08.00 och 08.45. Efter att centercourten inte hunnit torka, beslutades det att matchen skulle flyttas inomhus, till bana två.

När spelet väl drog igång var det Watson som började bäst och bröt svenskans serve direkt. Trots att svenskan bröt tillbaka direkt kom hon inte upp i nivå och märkbart frustrerad kastade hon racket i marken mitt under setet. Till slut kunde Peterson dock bryta fram till 5-4 och sedan serva hem setet.

Även i det andra setet bröt Watson Petersons serve direkt, men återigen skulle Peterson svara med att bryta tillbaka. Efter att ha brutit även fram till 3-2 höll hon övertaget och kunde serva hem setet. efter att ha rakat in en forehand efter en timme och 37 minuters spel.

Peterson slog Watson med 6-2, 6-2 när de möttes i Wuhan, Kina, för tre veckor sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.