Rebecca Peterson skulle gärna vilja möta barndomsidolen Kim Clijsters. Foto: Bildbyrån

Rebecca Peterson vill möta barndomsidolen Clijsters

Uppdaterad
Publicerad

Rebecca Peterson har som mål att ta medalj vid OS i Tokyo till sommaren. Dessutom hoppas hon få möta sin barndomsidol Kim Clijsters.

– Jag har sett upp till henne sedan jag var liten, säger Peterson.

24-åriga Peterson har under hösten tagit sina två första WTA-titlar, bägge i Kina, och stigit till karriärhögsta nummer 43 på rankingen. Hon besökte SVT:s Morgonstudion och berättade bland annat om förhoppningen om att få möta Kim Clijsters, med fyra Grand Slam-titlar på CV:et, som siktar på att göra comeback.

Belgiskan har blivit något av comebackernas mästare. Senaste gången hon lade av var 2012 och sedan dess har 36-åringen blivit mamma till tre barn men börjat känna suget efter tennisen igen.

– Jag vill spela tennis på en nivå som jag är nöjd med, säger Clijsters som är två år yngre än Serena Williams.

Slagit OS-mästaren nyligen

Peterson hoppas på att få möta Clijsters.

– Jag har sett upp till henne sedan jag var liten. Det vore kul att få möta henne, säger Peterson som också plockar fram Björn Borg och Rafael Nadal som inspirationskällor.

Till sommaren väntar förhoppningsvis ett första OS i Tokyo.

– Jag vill inte bara delta utan även vara med och tävla om medaljerna. Det är så pass öppet i damklassen. Nyligen slog jag regerande OS-mästaren (Monica Puig), säger Peterson som måste få klartecken av SOK innan OS-spel kan bli aktuellt.

Peterson tackar nye tränaren för framgångarna (18/10-2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.