Nadal vann turneringen i Rom för första gången på fem år och tog sin åttonde titel. Foto: TT.

Regnavbrottet räddade Nadal i Rom

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal vann finalen i Rom över den regerande mästaren Alexander Zverev med 6-1,1-6,6-3 och tog sin åttonde titel i Rom – den första sedan 2013.

– Bucklan är hos mig men det skilde bara några poäng. Det var en väldigt svår match, säger Nadal efter att ha kysst pokalen före segertalet på banan, som delvis hölls på italienska till publikens stora förtjusning.

Nadal låg under med 2-3 i skiljeset och hade blivit bruten när ett intensivt regn svepte in över arenan och tvingade fram ett långt avbrott då banan täcktes med plastpresenningar.

Tar över som världsetta

När spelet återupptogs var Nadal skoningslös och vann allt och kunde säkra segern på andra matchbollen med en elegant backhandstoppboll vid nät.

– Det skulle ha varit intressant att se vad hade hänt om inte matchen brutits? frågar sig Viasats expert Robin Söderling och tycker att Zverev hade tillräcklig kapacitet att vinna matchen.

I och med segern tar Nadal över som världsetta från Roger Federer, som står över grussäsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.