Roberto Bautista Agut. Foto: Bildbyrån

Skulle haft svensexa på Ibiza – men gick till semifinal i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Spanjoren Roberto Bautista Agut hade nog inte räknat med att gå till karriärens första Grand Slam-semifinal i Wimbledon. Tanken var nämligen att han skulle vara på sin egen svensexa på Ibiza nu.

– Allt var organiserat. Alla mina vänner är redan där, säger han enligt atptour.com

31-åringen slog i onsdags ut argentinaren Guido Pella då han vann kvartsfinalen i Wimbledon med 3-1 i set. Nu väntar en semifinal mot världsettan och regerande mästaren Novak Djokovic istället för svensexa.

– Jag hade planerat att vara på Ibiza nu, men det känns bättre att vara här i London, säger Bautista Agut enligt atptour.com.

Nu verkar det bli så att spanjorens vänner antingen får se honom spela Wimbledon-final eller så blir svensexan i London.

– Jag tror de flyger hit på fredag, säger han.

Semifinalen spelas på fredag och i den andra semin möts giganterna Rafael Nadal och Roger Federer.

– Det känns bra att vara bredvid dem. De är bland de bästa spelarna genom tiderna, säger Bautista Agut som gifter sig med Ana Bodi Tortosa i november.

Svenske Robert Lindstedt blev en snackis i årets Wimbledon när han träffades av en serve rätt i nacken. Se träffen här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.