Roger Federer straffas för utbrottet i Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

I går fick Roger Federer ett utbrott under sin Australian Open-kvartsfinal.

Nu straffas han.

Han tvingas böta nästan 30 000 kronor.

När Roger Federer, som är känd som en gentleman på banan, blev frustrerad i matchen mot amerikanen Tennys Sandgren så ropade han ut några mindre väl valda ord.

De hördes inte särskilt väl, förutom av linjedomaren – som skvallrade för huvuddomaren.

Australian Open

”Lite frustrerad...”

Federer fick, till sin stora förvåning, en varning av domaren.

– Att man efter 15 timmar ute på banan blir lite frustrerad är naturligt. Jag är ju inte känd för att skrika saker, så jag tyckte det kändes ganska hårt. Men jag får acceptera det, sade han på presskonferensen efter matchen.

Vann matchen

Nu straffas han ytterligare. Han tvingas böta 3 000 dollar (knappt 29 000 kronor) för sina svordomar, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Trots utbrottet vann Federer matchen, efter en närmast mirakulös vändning, där han räddade inte mindre än sju matchbollar i det fjärde setet.

Bötessumman lär han inte gråta allt för mycket över. Genom att ta sig till semifinal har Federer redan spelat in drygt 3,4 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet