Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Casper Ruud hamnade i en diskussion med domaren. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ruud varnades för felaktigt toabesök

Uppdaterad
Publicerad

Casper Ruud gick vidare till kvartsfinalen i Montreals storturnering efter en tuff match mot spanjoren Roberto Bautista Agut som han besegrade med 6-7(4-7), 7-6 (7-4), 6-4. Under matchen varnades norrmannen för att ha gjort ett felaktigt toabesök.

Det var efter det första setet som norrmannen högt och tydligt bad domaren om att få gå till omklädningsrummet för att byta kläder.

När sedan andra set började varnades norrmannen för att ha brutit mot ”bathroom break rule”, det vill säga att man får göra en paus för att gå på toaletten. Enligt regelverket, som Ruud inte kände till, får man inte gå till omklädningsrummet och bara byta kläder.

Ruud hade en lång konversation med domaren, som inte upplyste Ruud om att han även var tvungen att gå in på toaletten under klädbytet.

Vet nu att han måste gå in på toan

– Okej, nästa gång jag ber om en paus så ska jag bara gå in på själva toan? frågade Ruud domaren, enligt norska VG.

– Om du behöver gå på toa så behöver du, det är din ensak. Men om du ber om det och inte gör det så måste jag varna dig, det är det jag förklarar här, svarade domaren som uppenbarligen fick information om vad Ruud gjorde när han var borta från banan, i Masters 1000-turneringen.

Det blev en utdragen match som tog 3.18 att spela klart. Ett regnavbrott gynnade fjärdeseedade Ruud.

– Det gav mig tid att få tillbaka krafterna så jag kan tacka vädergudarna för det, säger Ruud, som i nästa omgång möter hemmaspelaren Felix Auger-Aliassime.

De tre högst seedade spelarna, Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz och Stefanos Tsitsipas, har alla redan blivit utslagna så Ruud är den högst seedade spelaren som är kvar i turneringen.

MER TENNIS: Legendaren Serena Williams avslutar karriären

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.