Ryska förbundslaget jublar efter Davis Cup-titeln. Foto: TT

Ryska förbundslaget vann Davis Cup överlägset

Uppdaterad
Publicerad

Andrey Rublev och Daniil Medvedev bjöd inte på ett enda set mot kroatiska Borna Gojo och Marin Cilic.

Det ryska förbundslaget avgjorde Davis Cup-finalen genom att vinna de inledande singelmatcherna med 2–0.

I den första singelmatchen i Davis Cup-finalen mötte ryska förbundslagets Andrey Rublev, femma på världsrankingen, Kroatiens Borna Gojo, 297:e på världsrankingen. Rubljov tog 6–4 på ett övertygande sätt i första set, men i andra set var Gojo het och höll jämna steg med Rubljov. Med ryssen återtog kontrollen över matchen och vann även det andra setet, med 7–6.

– Det var en supertuff match, sade Andrey Rublev i Eurosport efter matchen.

Han fortsatte:

– Utifrån ser det ut som att jag borde ha vunnit enkelt, men Borna har spelat otroligt bra de senaste två veckorna. Han har slagit fantastiska spelare.

I finalens andra singelmatch ställdes Daniil Medvedev, tvåa på världsrankingen, mot Marin Cilic, rankad 30. Det blev en en jämn historia inledningsvis, men ju längre matchen gick desto större blev Medvedevs dominans och han vann med 7–6, 6–2.

Något dubbelmöte blev det aldrig, i och med de två inledande segrarna för det ryska förbundslaget.

Davis Cup-titeln är den första som tillfaller Ryssland, som visserligen officiellt tävlar under neutral flagg, sedan 2006. Laget slog ut Sverige i kvartsfinalen.

KLIPP: Svenskarna utslagna ur Davis Cup (2 december)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.