Serena Williams ser ut att missa Australian Open. Foto: Bildbyrån

Serena Williams inte anmäld till Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams har inte spelat sedan Wimbledon i juni.

Trots det sade hon så sent som för tre veckor sedan att hon skulle vara med i Australian Open nästa månad.

Men när anmälningslistorna presenterades i dag så saknades Williams namn.

Den 40-åriga legendaren Serena Williams, som har vunnit inte mindre än 23 Grand Slam-titlar, missar 2022 års första Grand Slam-turnering.

– Det är aldrig ett lätt beslut att ta, men min fysiska status är inte där den behöver vara för att att jag ska kunna tävla, säger hon, enligt nyhetsbyrån AFP.

Australian Open

Djokovic anmäld

När anmälningslistorna presenterades så visade det sig att Williams inte fanns med, och därmed verkar det som att hon får vänta på chansen att tangera Margaret Courts rekord på 24 Grand Slam-titlar.

Däremot fanns herrarnas världsetta, Novak Djokovic, med. Det har spekulerats i att Djokovic inte skulle kunna spela, eftersom han inte har velat berätta om han har, eller ska, vaccinera sig. Vaccinering ska, enligt lokala medier, vara ett krav för att få spela Australian Open, ifall det inte finns medicinska orsaker som kan ge dispens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet