Serena Williams var ostoppbar i dagens semifinal. Foto: TT.

Serena Williams överlägsen i semin – rekordet en seger bort

Uppdaterad
Publicerad

Serena Williams har varvat upp ordentligt. Legendaren var överlägsen och vann semifinalen i Wimbledon mot skrällspelaren Barbora Strycova med 6-1,6-2 på en dryg timme.

– Jag älskar det jag gör, säger Wiliams som kan nå ett 46-årigt rekord.

Det var aldrig spännande och publiken applåderade mest av artighet, det fanns ingen nerv i den här matchen.

– Det känns bra, speciellt efter ett sådant här år. Det har känts bättre för varje match och nu känns det verkligen bra och jag kan koncentrera mig på tennisen. Det är en fantastisk upplevelse varje gång jag får uppleva den här känslan, säger Williams som går upp i sin elfte Wimbledonfinal och kan ta sin åttonde titel.

Det har efter stora skadeproblem bara blivit sex turneringar i år. Hon spelade mixed ihop med Andy Murray, ett par som tilldrog sig stort intresse, för att få mer speltid på gräset, vilket gett resultat.

Kan tangera Grand Slam-rekordet

Därmed har 37-åriga Williams chansen att ta sin 24:e titel på lördag då den förra världsettan Simona Halep väntar i finalen. Det skulle i så fall vara en tangering av Margaret Courts rekord med 24 Grand Slam-titlar. Australiskan tog sin sista titel 1973 – för 46 år sedan.

Williams slog så mycket hårdare än Strycova som alltför ofta fick inrikta sig på försvar och bara få tillbaka bollen, då hon blev ett lätt byte för amerikanskan.

Matchbollen var symptomatisk. Williams servade tungt och Strycova fick precis tillbaka bollen över nät. Där stod Williams och pangade in bollen på banan som låg helt öppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.