Kanadensaren Denis Shapovalov och serben Filip Krajinovic möter varandra i finalen. Foto: Bildbyrån

Shapovalov klar för Stockholm Open-final

Uppdaterad
Publicerad

Finalen i Stockholm Open blir en uppgörelse mellan serben Filip Krajinovic och kanadensaren Denis Shapovalov. Det stod klart efter lördagens semifinaler i Kungliga tennishallen. Båda kommer spela för sin första ATP-seger i karriären.

I den första matchen stod Filip Krajinovic, nummer 60 på världsrankningen, för något av en skräll när han besegrade den 35-rankade spanjoren Pablo Carreno-Busta med 2–1 i set.

Den 27-årige serben vände underläge till seger med 4–6, 6–3, 6–3. Finalen som spelas klockan 15 på söndagen kommer bli hans tredje i karriären, men han har aldrig tidigare stått som vinnare.

Mellan Krajinovic och pokalen står 34-rankade Denis Shapovalov från Kanada, som i sin semifinal besegrade den klart sämre rankade japanen Yuichi Sugita med 2–0 (7–5, 6–2).

Shapovalov i sin första ATP-final

– Det känns fantastiskt. Jag var lite nervös i början och han (Yuichi Sugita) spelade väldigt bra inledningsvis. Så jag är väldigt glad att jag vände matchen, säger Shapovalov till ATP efteråt.

20-åringen från Kanada har aldrig tidigare spelat en ATP-final.

– Om jag ska vara helt ärlig känns det stort bara att vara vidare till min första final. Men självklart vore det fantastiskt att också vinna min första titel, säger Shapovalov.

I dubbelturneringens final, klockan 13, ställs kroaten Mate Pavic och hans brasilianske kompanjon Bruno Soares mot den finsk-franska duon Henri Kontinen och Edouard Roger-Vasselin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.