”Sjarapova är en fuskare”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en 15 månader lång dopningsavstängning gjorde Maria Sjarapova comeback i går. Men stjärnans återkomst har väckt upprörda känslor i tennisvärlden – nu går ytterligare en spelare ut och kritiserar ryskan.

– Hon är en fuskare, säger den tidigare Wimbledon-finalisten Eugenie Bouchard.

När Maria Sjarapova dopningstestades i samband med Australian Open förra året visade provet spår av den förbjudna substansen meldonium.

I går gjorde ryskan comeback, efter att ha fått ett wildcard till turneringen i Stuttgart. Och det blev seger direkt – Sjarapova besegrade italienskan Roberta Vinci i två raka set, 7–5, 6–3.

Men ryskans återkomst till tennisbanan har väckt heta känslor. Senast i raden att kritisera Sjarapova är kanadensiskan Eugenie Bouchard.

– Hon är en fuskare. Jag tycker inte att någon fuskare, oavsett sport, ska tillåtas tävla i den sporten igen, säger Bouchard i en intervju med statliga turkiska TRT World.

– Det är så orättvist mot de andra spelarna. WTA skickar ut fel meddelande till ungdomar: ”Fuska och vi välkomnar dig tillbaka med öppna armar”.

I turneringen i Stuttgart möter Sjarapova härnäst landsmaninnan Jekaterina Makarova.

Hon har också bjudits in till turneringar i Madrid och Rom, och nästa månad får hon veta om hon får ett wildcard till grand slam-turneringen Franska mästerskapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.