Foto: TT Nyhetsbyrån

Sjarapova tar timeout efter tunga skadebakslag

Uppdaterad
Publicerad

Maria Sjarapova upplever en extremt tung period och har skadeproblem som hon inte får någon ordning på, vilket gör att hon tar timeout på obestämd tid.

”Jag har träffat fem specialistläkare bara den senaste månaden”, skriver en sårad Sjarapova.

Den förra världsettan Maria Sjarapova, 30, berättar nu öppet om varför hon lämnade återbud till Miamis storturnering som pågår just nu och tar timeout.

Flygförbud efter lungproblem

”Jag fick domningar i min vänstra underarm en halvtimme innan min första match i Indian Wells (föll mot slutliga segraren, stjärnskottet  Naomi Osaka med 4-6,4-6) och fick även veta att jag fått ett hål i lungsäcken vilket gjort att jag fått flygförbud i tre veckor”, skriver hon i långt Twitterinlägg där hon svarar en besviken supporter.

Ryskan beskriver en ständig karusell av läkarbesök för att få bukt med problemen.

”Jag har träffat fem specialistläkare bara den senaste månaden”, skriver Sjarapova.

Normalt sett redovisar inte Sjarapova sina skadeproblem men gör ett undantag den här gången efter att ett fan som köpt biljetter till tävlingen i Miami riktat kritik på sociala medier, något som Sjarapova tagit illa vid sig av.

Återvänder inte förrän hon är helt skadefri

”Så om din tes är att jag njuter av att genomgå magnetkameraundersökningar, skiktröntgen, få injektioner och att få träffa olika typer av läkare och få dra mig ur en av mina favoritturneringar så kan jag ärligt säga att du har fel”, skriver Sjarapova, 42:a på rankingen, som bott i USA sedan hon var ett barn. Hon bor nu i Manhattan Beach, Kalifornien.

Sjarapova skriver också att hon inte kommer att återvända till tennisen förrän hon kan tävla fullt ut igen, vilket innebär att hon kan göra det utan skadekänningar.

Hon belastas även av dopningsavstängningen från vilken hon återvände i april förra året. Hon har inte kommit tillbaka fullt ut efter den.

I de fem matcher hon spelat det här året har det blivit två vinster och en förlust i Australian Open och sedan två förluster i första omgången i Qatar och Indian Wells. Nyligen avslutade hon samarbetet med holländaren Sven Groenefeld som hon tränats av sedan november 2013.

Sjarapovas inlägg:

Tweet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.