En man hoppade in på banan i Båstad och skrek nazistiska slagord. Foto: TT Nyhetsbild och TV10

Skandalscener på Swedish Open

Uppdaterad
Publicerad

En man lyckades ta sig in på banan mitt under pågående semifinal mellan spanjorerna David Ferrer och Fernando Verdasco. Innan han fördes ut av vakter gjorde han nazistiska hälsningar medan publiken buade.

– Jag var rädd, säger David Ferrer.

Under andra set i semifinalen i Swedish Open som leddes av Verdasco avbröts plötsligt spelet när en man tog sig in planen. Enligt vittnen på plats gjorde han nazisthälsningar.

– Jag var rädd, när han pratade om det som han gjorde. Han är en galning, jag vet inte exakt, men det är inte normalt att göra det som han gjorde, säger David Ferrer till Expressen och fortsätter:

– Folk som streakar och bara vill ha uppmärksamhet är bara lite kul, detta är annorlunda. För om någon säger ”heil hitler” eller så, det är inte normalt.

Publiken buade och skrek och vakter ryckte ut för att eskortera mannen av planen. Matchen kunde sedan fortsätta. David Ferrer vann till slut med 6-1, 7-6, 6-4.

– Det var inte bra, det är inte bra att en sån incident händer. För man vet inte vad det är för en kille som kommer in. Det är viktigt med säkerheten för spelarna och alla åskådare, säger Ferrer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.