Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Skoningslös Djokovic till semifinal i Australien Open

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic var skoningslös när han vann kvartsfinalen mot Andrej Rublev med 6-1,6-2,6-4 i Australian Open, där han är på jakt efter sin tionde titel. Då passade han på att sjunga för mamman som fyllde år.

– Det kanske var min näst bästa match, efter vinsten för två dagar sedan (mot Alex de Minaur). Jag kan inte vara mer nöjd med min tennis, spelade väldigt stabilt från baslinjen. Jag älskar att spela här, säger Djokovic efter utklassningen i intervjun från banan i Eurosports sändning.

Rublev chansade och slog en forehand i nät när Djokovic avslutade sitt servegame blankt. Djokovic visade få känslor efteråt när han nådde sin 44:e Grand Slam-semifinal. Roger Federer har rekordet med 46.

Australian Open

– Jag spelade min första semifinal i US Open 2007 och förlorade finalen mot Roger (Federer), säger Djokovic och uppmanade publiken att ge honom en applåd och sjöng sedan ”Happy birthday” för mamman (fyllde år i går) som stod i publiken och bara kunde skratta åt sonens gratulationer.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Novak Djokovic var överlägsen i kvartsfinalen i Australian Open. Foto: TT

”Tycker inte att siffrorna speglar de två första seten”

– Jag tycker inte att siffrorna i de två första seten speglade spelet, flera games var väldigt jämna men jag hittade mina bästa slag när det gällde som mest, säger Djokovic som får intensiv rehab för sin lårskada mellan matcherna, ett problem han fått bemästra i ett par veckor nu.

– Jag har var kopplad till maskiner, har prövat allt inom biomekanik, mer än till någon annat för att få mitt ben redo och det har fungerat, säger Djokovic.

Rublev gjorde ingen dålig match men det gick inte att göra något åt Djokovic som oftast stod som vinnare i de stenhårda duellerna från baslinjen. Emellanåt strechade och tänjde han på sitt vänstra hårt bandagerade lår – men det syntes inget i rörelserna i spelet.

Tommy Paul har mött Leo Borg två gånger i Stockholm

I semifinalen får Djokovic möta Tommy Paul, första amerikan i en semifinal i Melbourne sedan 2009 när Andy Roddick var det, som vann mot landsmannen Ben Shelton med 7-6(8-6),6-3,5-7,6-4.

Paul vann Stockholm Open 2021 och är känd för en svensk publik inte minst för den tuffa match han hade med Leo Borg i samma turnering förra året. Även i 2021 års Stockholm Open fick Borg möta Paul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet