Stjärntränaren om Peterson: ”Hon kan bli hur bra som helst”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har stigit som en raket på rankingen. Svensk tennis nya stjärna Rebecca Peterson är 44:a i världen – men planerar, förbereder sig och satsar för mer.

– Jag är beredd att offra allt för att nå mitt mål.

– Hon har en forehand och aggressivitet som en herrspelare, säger hennes nye tränare, legendaren Thomas Högstedt.

Australian Open närmar sig. I morgon drar det igång. Svenskhoppet, Rebecca Peterson avbröt nyligen en WTA-turnering efter att ha tagit en medicinsk Time Out.

En krånglande rygg satte stopp för vidare spel. Men i torsdags kunde SVT Sport berätta att Peterson kommer till spel.

SVT Sport träffade Peterson nyligen i Bradenton, Tampa Bay, där hon förberett sig inför grand slam-turneringen. Hon har redan slagit stjärnor som Sloan Stephens på WTA-touren men en framgång i Australian Open hade förstås tagit hennes satsning till en ny nivå.

Har tränat Sjarapova

– Jag tror det kan bli hur bra som helst redan där, säger Högstedt.

Tillsammans med sin pappa Mart och nye tränaren Högstedt slipas detaljerna i hennes spel.

Högstedt, som tränat världsettan Maria Sjarapova, tog sig an uppdraget med en enda avsikt: Att göra om samma resa med Peterson som den han gjorde med Sjarapova.

– Hon kan bli hur bra som helst. Det finns inga gränser egentligen, säger han.

– Det gäller att omge sig av rätt personer som matchar ditt egna driv. I Högstedt får jag en tränare som vet vad som krävs för att nå mitt mål. Vilket är att hela tiden bli bättre, säger Peterson.

Psykologiska biten måste förbättras

Högstedt är en erkänd och dokumenterat krävande coach som har bilden klar för sig vad Peterson måste förbättra.

– Hon behöver bli bättre på den psykologiska biten. Att få det mentala övertaget i viktiga matcher. Att styra sin motståndares tankar och inte bli styrd själv.

– Jag kan ge henne verktygen och lära ut knepen men när hela världens ögon är på dig i en grand slam så är du ensam. Att hantera den pressen kan bara hon själv göra.

Se hela reportaget med Peterson här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.