Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Bildbyrån

Ymer klar för semifinal: ”Det krävdes mycket för att hitta vägen”

Uppdaterad
Publicerad

ATP-turneringen i Washington fortsätter att gå Mikael Ymers väg.

Efter midnatt i USA slog han ut hemmaspelaren Sebastian Korda och är nu klar för sin första semifinal på ATP 500-nivån.

Där väntar Wimbledontvåan Nick Kyrgios.

– Det är en ny nivå i varje match. Och jag lär mig hela tiden.

Mikael Ymer är på plats i Washington för ATP-turnering. Tidigare under turneringen slagit ut tidigare världsettan Andy Murray, 36-rankade ryssen Aslan Karatsev och den 46-rankade finländaren Emil Ruusuvuori. När det var dags för svenskens tredje kvartsfinal i en ATP-tävling för säsongen ställdes han mot amerikanen Sebastian Korda.

Han är rankad 54:a, men hade ändå svårt och förlorade första set mot svensken, rankad 115, med klara siffror.

Storstjärnan väntar i semifinal

I andra set bet Korda tillbaka och vände och vann från underläge 5–2. De fem raka vunna gamen till trots var det Ymer som visade vägen i det tredje avgörande setet. Svensken segrade med siffrorna 6–2, 5–7, 6–3.

23-årige Ymer är därmed klar för sin andra semifinal för säsongen, men första i en ATP 500-tävling, som är nivån precis under grand slam och Masters.

I semifinalen väntar vinnaren Nick Kyrgios, som i kvartsfinalen slog Frances Tiafoe med 2–1 i set. Kyrgios gick till final i Wimbledon i juli, men förlorade mot Novak Djokovic. Semifinalen spelas natten mot söndag, med start som tidigast 01.00 svensk tid.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.