Serena Williams och Bianca Andreescu efter finalen i US Open, september 2019. Foto: BILDBYRÅN

Supertalangen Andreescu: ”Vill bli bättre än Serena”

Uppdaterad
Publicerad

Hon var bara 19 år när hon tog hem US Open mot barndomsidolen Serena Williams i finalen.

Nu, när den amerikanska Grand Slam-turneringen ser ut att bli av i augusti, vill Bianca Andreescu försvara titeln – och bli större än Williams.

– Jag vill bli bättre än Serena och ta hem fler vinster. Kanske till och med Chrissy Evert, vem vet?, säger kanadensiskan till CNN Sport.

2019 tog hon tennisvärlden med storm och krönte sina framgångar med vinst i US Open. Med två månader kvar till turneringen i New York satsar tjugoåringen på att försvara US Open-titeln och slå nya rekord.

– Jag gillar att drömma stort, det motiverar mig att kliva ut på banan och fortsätta göra det jag gör, säger Andreescu till CNN Sport.

Serena Williams har hittills 73 singeltitlar och 23 Grand Slam och Chris Evert, som Andreescu refererar till, skrapade ihop 157 singelvinster och 18 Grand Slam innan hon la av i slutet av 80-talet.

– Att ta fler titlar än de spelarna skulle göra mig till den största. Men vem vet vad Gud vill, säger Andreescu som har tre singeltitlar och en Grand Slam hittills.

Turneringen i New York, som kommer att spelas utan publik och med restriktioner, kommer att inledas 31 augusti och pågår i två veckor.

ARKIV: Williams tvingas bryta Rogers Cup – då tröstas hon av Bianca Andreescu (12 augusti 2019):

US Open i tennis

US Open är en klassisk tennistävling som sedan 1978 spelats på hard court-banor utomhus i Flushing Meadows, Queens, New York. Tävlingen tillhör de fyra Grand Slam-turneringarna. Men i år blir det den andra eftersom Wimbledon och Franska Öppna ställts in. US Open spelades första gången 1881 på herrsidan, och 1887 på damsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.