Svensktalangen pressade 220 placeringar bättre fransyska. Foto: Bildbyrån

Svensktalangen pressade 220 placeringar bättre fransyska

Uppdaterad
Publicerad

320-rankade svenska talangen Mirjam Björklund stod för en storartad prestation i den andra omgången av Swedish Open-tennisen i Båstad. Hon pressade fransyskan Fiona Ferro till tre set, men fick ge sig i det sista och föll med 6-2, 5-7, 6-3.

I benen hade Björklund en 3,5 timmarsmatch som blev klar i går kväll.

Med en riktig maratonmatch i benen blev den 220 placeringar högre rankade fransyskan Fiona Ferro för tuff för 20-åriga stjärnskottet Mirjam Björklund.

Men Björklund gav sig inte enkelt. Efter ett förlorat första set kom hon tillbaka starkt i andra där hon bröt Ferros serve för en 7-5-vinst.

I det sista setet fortsatte Björklund att imponera men fick till slut ge sig och föll efter två timmar och tio minuters spel.

– Det har varit en så rolig vecka för mig, jag njuter verkligen här i Båstad. Det var tufft i dag, hon ligger topp 100, det är en svår match men jag gav henne en fajt. Det får jag ta med mig, säger Björklund till SVT Sport.

Men, lägg namnet Mirjam Björklund på minnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.