Ymer om Davis Cup: ”Varje gång jag går ut där får jag flashbacks”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer är bara 23 år, men spelar redan sitt sjunde Davis Cup.

En turnering som alltid betytt något speciellt för honom.

– När vi var små så tog alltid pappa med oss på Davis Cup. Så varje gång jag går ut där får jag flashbacks. Det känns sjukt att stå där själv med svenska flaggan nu. Så det är fett kul, säger han till SVT Sport.

När Sverige inleder jakten på kvartsfinal i Davis Cup idag, är Mikael Ymer en av spelarna som förbundskaptenen Robin Söderling lutar sig mot.

En turnering som Mikael Ymer själv vuxit upp med, och som betyder en hel del för honom.

– Pappa tog alltid med oss på Davis Cup när vi var små, det var en stor grej för honom. De spelade några gånger i Lidköping och vi satt alltid och kollade. Och varje gång jag går ut där så får jag flashbacks från det där, säger Mikael Ymer.

Och på den tiden var just Robin Söderling den stora stjärnan.

– Robin spelade den gången, och jag fångade hans racket också, han kastade ut det och jag fångade det, säger Mikael Ymer och skrattar.

Kanada utan sina stjärnor

Sverige inleder turneringen mot Kanada idag, där det tredje laget i gruppen är Kazakhstan. Gruppsegraren är klar för kvartsfinal.

Mikael Ymer och äldre brodern Elias spelar singelmatcherna medan Robert Lindstedt och André Göransson troligen tar hand om dubbeln.

När favoriten Kanada saknar stjärnorna Félix Auger-Aliassime och Denis Shapovalov har chansen ökat till svenskt avancemang.

– Kanada är en tuff motståndare ändå tycker jag. De har en ganska bred trupp. Men det är klart, med alla sina bästa spelare är de kanske, om inte favorit, en av favoriterna till att vinna hela Davis Cup. Så på papperet ser det bättre ut, säger Robin Söderling till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.