Sara Errani är inte nöjd med att bli dopningsavstängd. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tennisprofilen protesterar mot dopningsavstängningen

Uppdaterad
Publicerad

Italienskan Sara Errani har stängts av i två månader efter att ha fastnat i en dopningskontroll i februari. Trots att domstolen köpte förklaringen.

– Jag kan bara vänta på att det här ska gå över. Jag är extremt besviken, men samtidigt lugn eftersom jag vet att jag inte har gjort något fel, skriver hon på twitter.

Roland Garros-finalisten från 2012 blev under ett besök hos sina föräldrar intagen för ett urinprov. Där visade 30-åringen spår av den förbjudna substansen Letrozol.

Tappade tabletten i grytan

Letrozol används i behandligen av bröstcancer, en sjukdom som Sara Erranis mamma lidit av sedan 2005. När familjen tog del av det positiva resultatet utförde de på egen hand ett test.

Moderns letrozol-tabletter löstes med framgång upp i en buljong. Familjens förklaring var således att Sara Errani fått i sig substansen av misstag eftersom modern måste ha tappat en tablett i grytan under matlagningen.

En förklaring som köptes av den fristående domstolen. Men en två månaders lång avstängning väntar ändå för dubbelspecialisten. Errani har fem Grand Slam-titlar i dubbel men under de senaste åren rasat på världsrankingen både där och i singel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.