Dominic Thiem var rejält påpälsad när han klädde av Marin Cilic i första omgången. Foto: TT

Thiem tog vid där han slutade i New York

Uppdaterad
Publicerad

Dominic Thiem kom som regerande US Open-mästare direkt till gruset i Paris och vann i första omgången. Kroaten Marin Cilic besegrades med 6-4,6-3,6-3. Han uppskattade kylan.

 – Jag älskar de här förhållandena eftersom jag är från Österrike, säger Thiem.

Efter drygt två timmar satte österrikaren matchbollen och kunde andas ut och känna att tajmingen på gruset var intakt från hardcourten i New York.

– Jag ville inte tappa för mycket anspänning efter min seger i New York och jag är verkligen glad över hur jag gjorde det, riktigt nöjd med min första omgång, säger Thiem till arrangören efter att ha haft ett uppehåll på två veckor.

Corona och idrott

”Som när jag var junior”

Det var halvkyligt med en 12-13 grader när Thiem spelade.

– Övergången till grus och de kalla förhållandena fungerade bra. Jag älskar de här förhållandena eftersom jag är från Österrike. När jag var junior tävlade jag alltid när det var 10-15 grader och jag älskar när det inte går så snabbt, säger Thiem som i nästa omgång får möta den amerikanske kvalspelaren Jack Sock.

Thiem, som trivs allra bäst på grus, är tredjeseedad i turneringen och har förlorat finalen mot andraseedade Rafael Nadal, tolv titlar i Paris, de två senaste åren. I Paris följer man rankingen helt och hållet och världsettan Novak Djokovic är seedad etta men har bara en titel i Paris.

Thiem har inte bosatt sig i Monte Carlo eller något annat lågskatteparadis utan bor kvar i den lilla byn Lichtenwörth i Österrike. I US Open för två veckor sedan vann han sin första Grand Slam-turnering.

KLIPP: Se den oväntade underarmsserven

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet