Serena Williams under Australian Open i fjol. Foto: BILDBYRÅN

Tränaren: ”Serena Williams kan vinna Franska öppna”

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan drog sig Serena Williams ur Roms WTA-turnering, med bara två veckor kvar till Franska öppna. Oroande kan man tycka. Men nu meddelar Williams tränare att kvinnan med 23 Grand slam-titlar i bagaget är i fin form.

– Vi har ägnat de senaste fyra–fem veckorna till att få hennes kropp i toppform. Det var därför hon stod över turneringarna i Paris och Rom, säger tränaren Patrick Mouratoglou till AFP

– Hon slår bollen riktigt bra och hennes fysik är i nivå med vad den var före graviditeten. Hon kommer förmodligen att vara lite stressad och spänd inför ännu en comeback, men hon går självklart in för att vinna turneringen.

36-åriga Williams gjorde comeback på WTA-touren i mars och har bara spelat två turneringar efter att ha fött sitt första barn i september.

På gruset i Paris har hon tre titlar (2002, 2013 och 2015), Mouratoglou tror inte att det stannar där.

– Om hon kan vinna? Hon kan allt. Efter att ha varit hennes tränare i mer än sex år är jag väldigt säker på det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.