Stan Wawrinka kommer till Båstad i sommar. Foto: TT

Wawrinka klar för Swedish Open

Uppdaterad
Publicerad

Stan Wawrinka har vunnit tre Grand slam-titlar och är rankad 23:a i världen. I sommar kommer han till Båstad och Swedish Open.

– Det ska bli fantastiskt kul, säger turneringschefen Christer Hult till Expressen.

Stan Wawrinka har spelat i Sverige och Stockholm vid två tillfällen men sommarens turnering, hans tredje på svensk mark, blir hans första i Båstad. För Expressen, som var först med nyheten, berättar turneringschefen Christer Hult att de fick möjlighet att knyta upp världsstjärnan under ett möte i Monte Carlo.

– Vi behövde ganska kort betänketid när vi fick möjligheten att ta in honom i startfältet. Han är en av de mest sevärda spelarna, en jäkla fighter och dessutom har han en av tourens snyggaste backhands. Och så har han en ruskig vilja att ta sig tillbaka topp-5 i världen, säger Christer Hult.

– Det ska bli fantastiskt kul.

Totalt har Wawrinka tre Grand slam-titlar, 2014 tog han hem Australian Open, 2015 vann han Franska öppna och 2016 US Open.

Gjorde comeback i måndags

I nuläget ligger den 33-årige schweizaren på 23.e plats på världsrankingen efter en tyngre period med många skador. I augusti i fjol opererade han sitt ena knä och gjorde comeback i Australian Open i januari.

Kort därefter tvingades han till ett nytt uppehåll men i måndags var han tillbaka på nytt när han föll mot Steve Johnson i den första omgången i Rom.

– Det tar så klart lite tid innan han är tillbaka i toppform igen. Men jag har träffat honom flera gånger och han har alltid sagt att han vill spela i Båstad. Det känns ruskigt bra att vi har lyckats lösa honom, säger Christer Hult.

Swedish Open avgörs mellan den 15 och 22 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.