Foto: BILDBYRÅN

Förre U.S Open mästaren vann framför publik

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte många idrottare som får möta publikens reaktioner i dessa tider. Men det kunde Sloane Stephens, segrare i US. Open 2017, göra när World Team Tennis inleddes inför åskadare.

Sloane Stephens, som vann U.S Open 2017, besegrade regerande OS-mästaren  Monica Puig på söndagen när turneringen World Team Tennis (WTT) drog igång på Greenbier i West Virginia, USA. I turneringen avgörs varje match efter ett set som spelas först till 5 och Stephens vann med slutsiffrorna 5-1.

Turneringen är ett av få idrottsevenemang som kunnat genomföras med publik under coronakrisen. Femhundra fans satt på avstånd från varandra med ansiktskydd. Evenemanget innehöll även coronatestning för alla som närvarade och spelarna nuddade armbågar istället för att skaka hand efter matcherna.

I turneringen tävlar alla spelare i lag och varje lag representerar en amerikansk stad. Sloane Stephens tävlar för Chicago Smash som nu leder med 24-18 över Puigs, The Vegas Rollers.

Klipp: Wimbledon delar ut 120 miljoner kronor till spelarna (10 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.