Wimbledon är en säker publikmagnet i London under sommaren. Foto: Bildbyrån.

Scotland Yard utreder förgiftning i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Brittisk polis och Scotland Yard undersöker uppgifter om att en kvinnlig juniorspelare medvetet ska ha förgiftats under årets Wimbledon.

18-åriga Gabriella Taylor blev illamående under sin kvartsfinal och tvingades bryta. Hon tillbringade fyra dagar på intensiven och var nära att dö enligt hennes mamma.

Enligt Telegraph har Taylor drabbats av bakterien leptospirosis som kan spridas genom urin från råttor.

”Inte en slump”

– Det är så ovanligt att vi inte tror att det är en slump, säger mamman.

Den drabbar bara runt 40 personer per år i Storbritannien och orsakar i 90 procent av fallen bara lättare influensaliknande symptom.

Det spekuleras i att bettingsyndikat skulle kunna ligga bakom eller kanske någon konkurrent.

”Var naiva”

– Det som hände Gabriella har varit en ögonöppnare för oss och gett oss inblick i en värld vi inte visste existerade. Vi var naiva förut men från och med nu kommer vi att vara extra vaksamma på vad hon äter och dricker, säger mamman.

Polis har tagit med sig vattenflaskor som 18-åringen använde i Wimbledon men det är knappast troligt att några spår skulle finnas kvar – om det skulle vara källan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.