Caroline Wozniacki och Pauline Parmentier möttes i Båstad i somras – nu är tuneringens framtid hotad. Foto: TT Nyhetsbyrån

Uppgifter: Båstads damturnering läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Damturneringen i Swedish Open i Båstad spelas inte nästa år på grund av bristande intresse, enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad. Åtminstone kommer tävlingen inte att ha WTA-status.

Båstads damturnering har under flera år haft WTA-status, alltså varit en del av damernas världstour. Men inte från och med nästa år.

– Där har jag egentligen inga kommentarer just nu för det är i en process. Jag har helt enkelt ingen klar information, säger Swedish Opens tävlingsgeneral Christer Hult till HD.

”Tävlingen ska finansieras”

Just nu står turneringen utan huvudsponsor och till Kvällsposten säger Hult att man ser över möjligheten att förändra turneringen till nästa sommar.

– Tävlingen ska finansieras. Och det är den svenska marknaden styr det. I sin nuvarande form så är den kanske inte anpassad till den svenska marknaden, säger han.

Årets turnering vanns av Katerina Siniakova från Tjeckien. 2015 vann Johanna Larsson – hennes första WTA-titel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.