Världsettan Ash Barty gör comeback efter nästan ett år nästa vecka. Foto: TT

Världsettan Barty gör comeback efter elva månader

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Ash Barty kommer att göra comeback i en uppvisningsturnering nästa vecka. Det blir hennes första match på elva månader. Samtidigt innebär turneringen att stjärnspelarna får fördelar inför Australian Open.

– Jag ser fram emot att spela min första match under 2021 års säsong, säger hon.

Comebacken kommer att ske i Adelaide där ett inbjudet stjärnspäckat startfält med Serena Williams, Simona Halep och Naomi Osaka deltar på damsidan. På herrsidan kommer Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem och det unga stjärnskottet Jannik Sinner att delta.

– Jag ser fram emot att spela min första match under 2021 års säsong i Adelaide. Jag har bra minnen därifrån, säger Barty och tänker på att hon vann en WTA-turnering där förra året. Hon avstod US Open och Franska öppna förra året på grund av oro kring pandemin.

Australian Open

Avlastar karantänhotellen i Melbourne

Australiska tennisförbundet som arrangerar Australian Open är glada över att kunna skicka spelare till Adelaide, drygt 70 mil med bil från Melbourne, för att kunna avlasta karantänhotellen i Mebourne där Grand Slam-turneringen spelas.

Det har framförts klagomål från spelare som sitter i karantän på sina hotellrum att stjärnspelarna i Adelaide favoriseras.

– Det är så verkligheten ser ut och det handlar om stora pengar. Det är världens bästa spelare och om man befinner sig i toppen så får man de fördelarna, säger tennisförbundets ordförande Craig Tiley.

Den 31:a januari kommer det att genomföras två förturneringar i Melbourne, där Australian Open startar 8 februari.

KLIPP: Föddes med åtta fingrar – nu har hon kvalat till Australian Open

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet