Ash Barty blev utslagen ur singeln redan i den första omgången. Foto: TT

Världsettan Barty utslagen efter många egna misstag

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Ashleigh Barty är sensationellt utslagen ur OS efter att förlorat mot spanjorskan Sara Sorribes Tormo med 4-6,3-6 efter mängder med egna misstag i den första omgången.

– Det var en riktig besvikelse och jag gjorde för många misstag men jag ser verkligen fram emot dubbeln och har fortfarande chansen att göra folk stolta, säger den 25-årige austaliskan till Olympic Channel. Hon vann Wimbledon förra månaden.

Enligt den officiella statistiken svarade Barty för 55 egna misstag gentemot spanjorskans 13.

Tokyo 2020

Den 48-rankade spanjorskan, som aldrig nått längre än andra omgången i en Grand Slam-turnering, spelade oftast mot Bartys backhandsida och fick utdelning.

”Något jag drömt om hela livet”

Hon avgjorde sedan på sin tredje matchboll och kunde sedan inte tro att det var sant. Sorribes Tormo lutade sig framåt och gjorde segergester på banan med ett stort leende. Känslorna bubblade. 

– Det är helt otroligt. Jag kan inte tro att det är sant. Det är något som jag drömt om hela livet. Jag kan inte förklara hur lycklig jag är, säger Sorribes Tormo enligt WTA:s hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet