Elina Svitolina jublar efter att ha säkrat semifinalplatsen i WTA-slutspelet Foto: TT

Vilda jublet efter att slagit ut fjolårsvinnaren

Uppdaterad
Publicerad

Jelina Svitolina och Karolina Pliskova är båda klara för semifinal i WTA-slutspelet i Singapore.

Det innebär samtidigt att fjolårsvinnaren Caroline Wozniacki är utslagen.

Under fredagen avgörs det vilka två från den andra gruppen som gör duon sällskap.

I förmiddags vann Karolina Pliskova i två raka set mot landsmaninnan Petra Kvitova, 6-3, 6-4. Segern innebar att världsåttan avancerade till semifinal som första spelare i WTA-slutspelet efter att hon bland annat tidigare i veckan besegrat Caroline Wozniacki.

Några timmar senare gjorde just Caroline Wozniacki och Jelina Svitolina upp om den andra semifinalplatsen. Förutsättningarna var glasklara: Danskan var tvungen att besegra ukrainskan i raka set, medan Svitolina i sin tur bara behövde vinna.

Firade högljutt

Wozniacki vann förvisso det första setet med 7-5 och bröt även Svitolinas serve fram till 2-1 i det andra innan ukrainskan sedan kom tillbaka och till slut vann med 7-5. Trots att matchen inte var över firade Svitolina högt sin semifinalplats innan hon sedan gick ut och vann det tredje setet med 6-3.

Det innebär att fjolårets segrare är utslagen redan i gruppspelet.

I den andra gruppen har Sloane Stephens slagläge inför fredagens möte med Angelique Kerber efter två raka segrar. Bakom amerikanskan gör, förutom Kerber, även Kiki Bertens och Naomi Osaka upp om en semifinalplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.