Wozniacki, som vann sin första Grand Slam i Australien tidigare i år, funderar på att skippa Miami nästa år. Foto: TT.

Wozniacki överväger bojkotta Miami

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Caroline Wozniacki överväger att bojkotta storturneringen i Miami nästa år, uppger The Telegraph. 

Under årets turnering utsattes hennes familj på läktaren för hot, något som fått henne att må dåligt. Detta under förlustmatchen mot OS-mästaren Monica Puig i den andra omgången.            

– Det var ingen bra känsla och jag sov dåligt i fyra, fem dagar efter det. Jag får fundera över om jag ska ställa upp nästa år eller inte, säger danskan. 

Besviken över James Blakes uttalanden 

Hon är speciellt besviken på tävlingsledaren James Blake, som själv varit utsatt för övergrepp i samband med US Open i New York 2015 då han felaktigt blev misstänkt och nedtacklad i samband med en rånarjakt, då denne säger att det saknas bevis för händelsen.   

– Vi har inte fått någon information eller vittnesmål om att några hot riktades mot spelare och familjer, säger Blake, som är känd för en svensk publik för sina dubbla vinster i Stockholm Open 2005 och 2006.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.