Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Instagram/Eurosport

Zverev opererad – spel i Wimbledon uteslutet

Uppdaterad
Publicerad

Han tvingades lämna semifinalen i Franska öppna i en rullstol.

Nu har Alexander Zverev opererats – och samtidigt meddelar hans bror att spel i Wimbledon är uteslutet.

– För att säkerställa att alla ledband läker ordentligt och för att återfå full stabilitet i min fotled var operation det bästa valet, skriver den tyske världstrean på Instagram.

Det var i slutet av andra set, vid ställningen 6–7, 6–6, i semifinalen av Franska öppna som Alexander Zverev föll olyckligt efter en bollduell mot spanjoren Rafael Nadal. Han fick köras ut i en rullstol och återkom en kort stund senare i tårar för att meddela att han inte kunde fortsätta matchen.

Nu har den tyske världstrean opererats.

– Efter ytterligare undersökningar i Tyskland fick vi bekräftat att alla tre sidoligament i min högra fot var avslitna. För att säkerställa att alla ledband läker ordentligt och för att återfå full stabilitet i min fotled var operation det bästa valet. Min rehab börjar nu och jag kommer att göra allt för att komma tillbaka starkare än nånsin, skriver Zverev på Instagram.

Om knappt tre veckor inleds Wimbledon, men enligt tyska tidningen Bild har Zverevs bror Mischa sagt att den klassiska turneringen i London är utesluten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.