Isa Tidblad Keskikangas vann samtliga ronder i finalen.

Nytt EM-guld i thaiboxning

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fortsätter att skörda framgångar vid EM i thaiboxning. I dag vann Isa Tidblad Keskikangas guldet i 60-kilosklassen efter finalseger med 30–27 mot Marya Valent från Vitryssland. ”Det var en skön match, skön seger”, säger hon.

För bara två år sedan vann Isa Tidblad Keskikangas VM-guld i 75-kilosklassen. I dag har hon gått ner fem viktklasser och tog hem EM-guldet i 60-kilosklassen.

– Det var en skön match, skön seger och jag kände att jag verkligen har kommit in i viktklassen under detta EM, säger hon till budokampsport.se.

Den 24-åriga svenskan tog hem alla tre ronder i finalen mot Marya Valent vilket gav seger på poäng, 30–27.

– Jag var lite oroad över hennes klinch men direkt när jag kände att jag hade lite övertag också där kändes det som att jag hade kontroll på matchen.

Tidblad Keskikangas följde därmed upp den svenska succén från gårdagen då både Patricia Axling och Bea Malecki bärgade varsin guldmedalj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.