”The Mauler” nybliven pappa: ”Vill inte att hon åker på en smäll”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag kväll ställs nyblivne pappan Alexander ”The Mauler” Gustafsson mot den brasilianske skogshuggaren Glover Teixeira under UFC-galan i Globen i Stockholm. Men att två veckor gamla dottern Ava en dag ska gå i pappas fotspår och bli MMA-fighter vill han inte.

– Jag vill ju inte att hon ska åka på en smäll eller två, säger Gustafsson till SVT Sport.

Söndagens match utnämns på förhand av experterna som hans sista chans.

– Jag vet inte vad de menar riktigt. Jag har hållit på länge och jag kommer att hålla på mycket länge till, säger ”The Mauler” till SVT Sport.

Efter två raka förluster, mot Daniel Cormier i Houston 2015 och knockad av Anthony Johnson i Stockholm 2015, var Gustafsson i fjol tillbaka som en vinnare med en överlägsen poängseger mot Jan Blachowicz i Hamburg.

Nu är svensken ute efter sin andra raka seger i UFC.

– Jag behöver vara snabb och först i alla lägen, säger Gustafsson som blev pappa till dottern Ava för två veckor sedan.

”Försörjer en hel familj nu”

– Det är väldigt positivt och jag har fått massa motivation. Det är inte bara mig själv jag försörjer just nu utan en hel familj, så vi kan börja där säger Gustafsson och ler.

Hur har det blivit med sömnen?

– Jag sov faktiskt mycket bättre när jag var hemma och hade barnet i huset än på det här hotellet jag är på nu. Så det känns bra, bara bra.

Om Ava skulle komma och säga att hon vill bli MMA-fighter en dag, vad skulle du säga då?

– Det är väl bara att respektera det. Jag hade väl försökt att få henne att ändra sina tankar lite kanske, jag vill ju inte att hon ska åka på en smäll eller två. Så helst inte, men man får respektera det hon vill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.