Therese Alshammar och Petter Askegren Foto: Peter Carnello

Alshammar och Petter bildar par i swimrun-VM

Uppdaterad
Publicerad

Den något udda duon, rapartisten Petter Askegren och världsstjärnan i simning, Therese Alshammar, har teamat upp inför VM i swimrun.

– Jag hoppas det blir som Petter beskrivit, en härlig dag i skärgården, säger Alshammar.

I årets upplaga av ”Ö till ö” kommer musikern och swimrun-entusiasten Petter Askegren att tävla ihop med en av de största simmarna genom tiderna, Therese Alshammar.

– Jag ska göra mitt femte och sista ”Ö till ö” och då vill jag gärna slå på stora trumman och få chansen att avsluta med en extremt duktig idrottsstjärna och en stor inspiration. Jag ska se till att hon får uppleva swimrun och känna på äventyret, säger Askegren i ett pressmeddelande.

Petter Askegren Foto: Pierre Mangez/ÖTILLÖ

”Ö till ö” är ett swimrum-lopp som betraktas som VM i grenen och går mellan Sandhamn och Utö i Stockholms skärgård. Deltagarna måste kvalificera sig genom andra deltävlingar i Europa eller genom rankingpoäng som man kan få i olika meritlopp världen över.

”Jättekul med ny utmaning”

Man tävlar i par och springer över 26 öar och simmar däremellan. Sammanlagt är det 65 kilometer löpning och 10 kilometer simning i öppet vatten.

– Det är jättekul med en ny utmaning att träna mot och dessutom att få göra det tillsammans med Petter i en så fin miljö som Stockholms skärgård. Det är en av de få riktigt tuffa sporter där vi före detta simmare kan dra nytta av våra många längder i bassängen, säger Alshammar.

– Det är med stor respekt jag antar Ö till ö:s, för mig, ruskigt långa utmaning. Jag hoppas det blir som Petter beskrivit, en härlig dag i skärgården, fortsätter den trefaldiga olympiska medaljören Alshammar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.