Cas skjuter upp beslut om Johaug

Uppdaterad
Publicerad

Enligt norska NRK kommer Cas (Idrottens skiljedomstol) att komma ut med den slutgiltiga domen om Therese Johaug först på tisdag, 22 augusti. Vilket betyder att beslutet skjuts upp ytterligare.
– Jag är lite besviken, säger Johaug till NRK.

Tidigare uppgifter har sagt att domen skulle komma under morgondagen, fredagen 18 augusti, men så ser inte ut att bli fallet utan beslutet kring den norska skidstjärnan skjuts nu upp på nytt.

– Jag fick meddelandet för 5-10 minuter sedan från vår advokat som säger att domen kommer på tisdag. Varför vet jag inte. Det var ingen förklaring, sade Johaugs manager, Jörn Ernst, till NRK under torsdagseftermiddagen.

NRK talade senare med Johaug som kände sig besviken.

– Då blir det ännu mer väntan nu då. Förhoppningsvis får vi beskedet på tisdag, säger hon.

Hur känner du kring allt detta?
– Jag är lite besviken.

Vad tänker du om att det blir uppskjutet?
– För att vara helt ärlig så är det ingenting som överraskar mig längre i det här. Men det är en hel del känslor som ligger i detta nu. Jag hade hoppats att detta skulle vara över i morgon, säger Johaug till NRK, som befinner sig i Italien där hon tränar i väntan på dom.

Även närmsta familjen befinner sig där med henne.

– Att hennes familj är här, har inte någonting med detta att göra. Det är mer en tillfällighet. Detta är en resa som de hade planerat tillsammans länge för att ha lite semester. Vi hade ju tänkt att detta skulle vara klart i juli, säger Ernst till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer