Therese Johaug tillsammans med sin advokat Christian Hjort Foto: TT Nyhetsbyrån

Johaugs advokat: ”Det vore en katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug och advokaten Christian Hjort är mycket besvikna efter morgonens besked att Internationella skidförbundet, Fis, överklagar Johaugs avstängning till Idrottens skiljedomstol, Cas.

– Vi är besvikna och tycker att det är obegripligt att Fis överklagar. Beslutet var strikt jämfört med Cas ”rättspraxis”, så vi ser ingen anledning till varför FIS valde att överklaga domen, säger Johaugs advokat Christian Hjort till NRK.

Katastrof att missa OS

När aftenposten.no frågar vad det skulle betyda om Therese Johaug skulle missa OS kommenterar Hjort:
– Det vore en katastrof.

Therese Johaugs manager Jörn Ernst håller med.
– OS betyder mycket. Men vi väljer att inte spekulera för mycket ännu. Vi måste avvakta och se vad domen slutligen blir, säger Ernst.

Besviken Johaug

Therese Johaug själv har än så länge inte uttalat sig till media, men hon och advokat Christian Hjort har varit i kontakt med varandra under dagen.

– Therese är besviken och ledsen. Vi har inte pratat så mycket tillsammans, hon reser, men hon är besviken, säger han.

– Nu har Cas en viss handläggningstid, men vår uppfattning är att överklagan inte kommer att gå igenom, så förhoppningsvis är hon tillbaka i skidspåren den 18:e oktober, kommenterar advokaten Christian Hjort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer