Simone Biles under lagfinalen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Biles tackar för stödet efter avhoppet

Uppdaterad
Publicerad

Gymnastikstjärnan Simone Biles bröt lagtävlingen och står över mångkampsfinalen med hänvisning till att hon mår psykiskt dåligt.

Nu tackar hon får stödet.

”Allt kärlek och allt stöd jag har fått mig att inse att jag är mer än mina resultat och min gymnastik, vilket jag aldrig riktigt trott tidigare”, skriver Biles i sociala medier.

24-åringen är en av OS största stjärnor och kom till Tokyo för att vinna fem guld. Men redan i den första finalen i tisdags fick hon problem.

Tokyo 2020

Biles bröt lagfinalen efter en misslyckad landning i det inledande momentet hopp och USA fick nöjda sig med silver bakom det ryska laget.

Efteråt kom förklaringen:

– Det kändes inte som att jag hade särskilt kul. Jag ville vara med i de här olympiska spelen för min egen skull. Jag kom in och kände att jag fortfarande gör det för andra. Det gör ont hjärtat att känslan av att göra det jag älskar har tagits bort lite grann för att göra andra människor nöjda, sade Biles.

Simone Biles hyllades världen över för sin öppenhet om ett ämne som få elitidrottare vill prata om. Själv sade Biles att hon inspirerats av en annan superstjärna som pratat om sin psykiska ohälsa – den japanska tennisspelaren Naomi Osaka.

Dagen efter lagfinalen meddelade USA:s gymnastikförbund att Biles står över mångkampsfinalen. Det är oklart om hon ska tävla i grenfinalerna som avgörs söndag till tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet