150 000 kondomer ska delas ut vid OS i Tokyo. Foto: TT

Delar ut 150 000 kondomer – trots avståndskrav

Uppdaterad
Publicerad

Inga handslag eller high fives. Definitivt inga kramar. Coronarestriktionerna kommer att vara stenhårda för idrottarna i OS i Tokyo.

Sex, däremot, verkar vara okej.

På tisdagen släppte arrangören ett 33-sidigt dokument med restriktioner och regler som idrottarna måste förhålla sig till för att hålla coronasmittspridningen nere under sommarens OS i Tokyo.

Bland annat tillåts de aktiva inte delta i sociala umgängen, skaka hand eller göra high fives. Idrottarna kommer att testas för covid-19 minst var fjärde dag. Den som bryter mot reglerna kan kastas ut från OS.

Tokyo 2020

Hårda bud, alltså.

Men samtidigt verkar aktivitet i sängkammaren vara okej. För OS-organisationen har meddelat att 150 000 gratis kondomer kommer delas ut till de aktiva, precis som planerat sedan tidigare. Samtidigt som man alltså öppnar upp för intima möten skriver organisationen att de aktiva måste begränsa kontakten med andra människor så mycket som möjligt.

”Om du har varit med på OS förut kommer den här erfarenheten att bli annorlunda på många olika sätt”, står det i dokumentet bland annat.

Enligt planen ska OS i Tokyo – som är framflyttad ett år – invigas den 23 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet