Novak Djokovic gav inte Kei Nishikori en chans i OS-kvartsfinalen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic enkelt till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Drömmen om en ”golden slam” lever för tennisens världsetta Novak Djokovic.

Serben tog sig enkelt vidare till semifinal i OS-turneringen genom att slå ut det japanska hemmahoppet Kei Nishikori med 6–2, 6–0.

I semifinalen får Djokovic möta vinnaren i mötet mellan Alexander Zverev, Tyskland, och Jeremy Chardy, Frankrike.

Tokyo 2020

En ”golden slam” i tennis innebär att en spelare vinner samtliga fyra grand slam-turneringar samt OS under ett år. Djokovic har i år vunnit Australian Open, Franska öppna och Wimbledon och efter OS återstår US Open.

Steffi Graf är hittills den enda som har klarat av att vinna samtliga grand slam-turneringar och OS under en och samma säsong. Den numera 52-åriga tyskan gjorde det 1988.

Klagade på matchstarten

Den andraseedade ryssen Daniil Medvedev klagade för någon dag sedan på att tennismatcherna spelades för tidigt på dagen, då det var som varmast, och fick arrangören att till torsdagen ändra i spelschemat. Men det hjälpte inte Medvedev som förlorade sin kvartsfinal mot den sjätteseedade spanjoren Pablo Carreño Busta. Busta vann med 6–2, 7–6 och får i semifinalen möta ryssen Karen Chatjanov.

Schweiziskan Belinda Bencic är klar för final i damernas OS-turnering i tennis. Hon slog ut kazakiskan Jelena Rybakina med 7–6, 4–6, 6–3.

Klipp: Novak Djokovic tog hem Franska öppna (13 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet