OS-ringar i Tokyo Foto: Bildbyrån

IOK står fast – förbereder för OS

Uppdaterad
Publicerad

Tävlingar, mästerskap och ligor skjuts upp eller ställs in över hela världen.

Men IOK är fast besluten att köra OS i Tokyo.

”IOK uppmuntrar alla idrottare att fortsätta förbereda sig inför OS i Tokyo 2020”, skriver IOK.

I dag hade Uefa en telefonkonferens och efteråt meddelade organisationen att fotbolls-EM för herrar inte kommer att avgöras den här sommaren, mästerskapet flyttas till sommaren 2021. Det betyder i sin tur att dam-EM spelas 2022 i stället.

Internationella Olympiska Kommittén, IOK, har haft diskussioner under dagen. Men arrangören har i dagsläget inga planer på att ställa in OS som ska avgöras i Tokyo mellan den 24 juli och 9 augusti.

Tokyo 2020

”Inga behov av drastiska åtgärder”

”Det här är en unik situation för hela världen, och våra tankar är hos de som har drabbats av krisen. Situationen med covid-19 påverkar förberedelserna kring OS i Tokyo 2020, och det förändras varje dag. IOK känner sig fullt engagerade när de gäller de olympiska spelen i Tokyo 2020 och med fyra månader kvar till tävlingarna finns det inga behov av drastiska åtgärder, och alla spekulationer i dagsläget är kontraproduktiva”, skriver IOK i ett uttalande.

”IOK uppmuntrar alla idrottare att fortsätta förbereda sig inför OS i Tokyo 2020. Vi kommer att fortsätta stötta idrottarna genom att ha ständiga dialoger med dem och deras representanter”.

KLIPP: Här är tävlingen som går mot strömmen (17 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet