Isabelle Andersson (t.h.) tvingas hem från OS. Foto: Bildbyrån.

Tvingas hem bara dagar inför OS-starten

Uppdaterad
Publicerad

I går genrepade svenska handbollslandslaget med förlust mot Norge.

Nu står det klart att vänsternian Isabelle Andersson tvingas lämna truppen innan OS-starten mot Spanien.

Orsaken: hennes främre korsband är av.

I dag flyger de svenska handbollsdamerna till OS-byn i Tokyo. På planet hem till Sverige sitter i stället H65:s vänsternia Isabelle Andersson. Detta efter att hon slitit av korsbandet i OS-genrepet mot Norge.

– Jag kom in i banan i en rörelse och skulle göra stegen som jag gjort tusentals gånger tidigare, sen tog det bara stopp, knäckte till och jag kände direkt att något var fel. Men eftersom jag aldrig varit skadad tidigare så visste jag inte hur allvarligt det var, säger Andersson till handbollslandslaget.se.

Tokyo 2020

Magnetröntgades i Fukuoka

21-åriga Andersson magnetröntgades på sjukhuset i Fukuoka där det visade sig att det främre korsbandet var av.

– Det är svårt att beskriva känslan just nu. Hela sommaren har gått åt till OS-förberedelserna och jag har sett fram emot det så mycket, sen kommer det här timmarna innan vi ska åka till OS-byn. I går var allt så stressigt och jag var mitt uppe i allt, att vakna upp i morse och förstå att det var sant var mycket värre, säger Isabelle Andersson.

Westberg ersätter

Det blir Nyköbing Falster HK:s vänsternia Johanna Westberg som ersätter Andersson. Westberg deltog i OS-kvalet, men tackade sen nej till en OS-satsning på grund av familjeskäl.

– Jag kände att jag inte kunde se mig själv vara borta från min son i så många veckor. Vi var överens om att de skulle kunna ringa om någonting skulle hända. Nu är förutsättningarna annorlunda och för egen del ska det verkligen bli häftigt. Men jag tycker jättesynd om Isabelle som åkt på den här skadan så nära OS, säger Westberg till handbollslandslaget.se.

Sveriges handbollsdamer spelar sin första match i OS mot Spanien på söndag 25 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet