Klüft om stundande mästerskapet: ”Största man kan vara med om”

Uppdaterad
Publicerad

Carolina Klüft är en av de mest framgångsrika idrottarna i Sverige och tog ett OS-guld i sjukamp i Aten 2004.

Nu hoppas hon att bland annat Armand Duplantis ska leverera.

– Han gillar sådana här situationer och han har allt att vinna, säger hon i SVT:s Morgonstudion.

En av de stora svenska medaljhoppen är stavhopparen Armand Duplantis och enligt Carolina Klüft har han allt att vinna, trots pressen.

– Han verkar vara i fin form och han verkar avslappnad. Jag tror att han njuter av sådana här situationer. Duplantis kan nog vara ganska avslappnad och känna att han har allt att vinna, säger hon i SVT:s Morgonstudion.

Tokyo 2020

OS är inte ett vanligt mästerskap, särskilt för friidrottarna.

– Som friidrottare är OS det största man kan vara med om. OS är bara vart fjärde år så det kommer att kännas speciellt för utövarna.

Blir expert

Detta mästerskap blir annorlunda för Klüft, som nu har rollen som expert i Discovery:s sändningar.

– Jag ser fram emot att följa tävlingarna noga och få beskriva dem för publiken som sitter hemma. Att försöka förklara känslorna och tekniken bland de tävlande.

Och hon kommer att hålla ett extra öga på de svenska deltagarna.

– Jag ser fram emot alla idrotter där det finns svenskar med. Sen är friidrotten speciell, och jag kommer att hålla ett nära öga på sjukampen och tiokampen, säger Carolina Klüft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet