Foto: Bildbyrån

Öppnar upp för ännu en OS-flytt

Uppdaterad
Publicerad

Att ytterligare flytta fram OS i Tokyo har tidigare uteslutits. Men nu säger en ledamot i ledningsorganisationen att man bör överväga att skjuta upp sommarspelen ytterligare, i stället för att ställa in helt. Det skriver japanska tidningen Nikkan Sports.

Det är ledamoten i OS-organisationen Haruyuki Takahashi som menar att man bör överväga att skjuta upp OS ytterligare om världsläget inte tillåter att spelen kan hållas sommaren 2021. Takahashi säger att det skulle innebära en för stor ekonomisk smäll att ställa in OS.

– Japan och världsekonomin kommer att drabbas hårt, säger han och tillägger:

Tokyo 2020

– Men huvudprioriteringen är att göra en insats för att hålla OS 2021. Men om det inte är möjligt behöver vi vidta åtgärder för att kunna hålla OS senare.

OS flyttades fram

OS skulle egentligen ha inletts i slutet av nästa månad, men i mars beslutades det att skjuta upp mästerskapet ett år på grund av coronaviruset. I slutet av maj sade Internationella olympiska kommitténs (IOK) ordförande Tomas Bach i en intervju med BBC att OS måste hållas nästa sommar. Enligt OS-chefen Yoshiro Mori har frågan om att ställa in inte diskuterats med IOK.

Klipp: Gunilla Lindberg om OS-missen: ”Vill inte titta på bilderna”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet