Ugandas OS-trupp på plats i Japan. Foto: TT Nyhetsbyrån

OS-deltagare anmäld försvunnen

Uppdaterad
Publicerad

Tyngdlyftaren Julius Ssekitoleko från Uganda är anmäld saknad i Japan.

Den japanska tv-kanalen NHK rapporterar att tyngdlyftarens frånvaro blev känd när han inte dök upp till ett planerat PCR-test, enligt Reuters.

Den ugandiska OS-truppen befinner sig just nu i den japanska staden Izumisano. På fredagseftermiddagen (lokal tid) anmäldes dock 20-årige Julius Ssekitoleko försvunnen.

Nu har en sökinsats efter tyngdlyftaren inletts av polisen, rapporterar Reuters. Yahoo Japan och tv-kanalen NHK skriver att Ssekitolekos försvinnande ska ha uppmärksammats i samband med det dagliga PCR-testet, då han inte ska ha befunnit sig på hotellrummet.

Tokyo 2020

”Staden gör allt för att söka efter individen”, skriver statsmyndigheterna i ett uttalande.

Skulle rest hem nästa vecka

Ssekitoleko, som ingick i Ugandas OS-trupp bestående av nio utövare, reste med till Japan som reserv då landet saknade en kvotplats till 67 kilosklassen i tyngdlyftning. Tanken var att han skulle resa hem till Uganda den 20 juli, skriver den ugandiska tidningen Daily Monitor.

OS invigs om en vecka och avslutas den 8 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet